Livo binnendeuren

Het bedrijf

Livo: een verhaal van passie voor binnendeuren

Livo (LivoVabo nv), gevestigd te Dendermonde, is een fabrikant van stijlvolle binnendeuren. We produceren het volledige gamma: van projectdeuren, retrodeuren, designdeuren, branddeuren, tot blokdeuren en schuifdeuren. Dankzij haar jong en ultramodern machinepark behoort Livo tot de absolute Belgische top voor wat betreft prachtig afgewerkte en eigentijdse binnendeuren.

Met ruim 20 jaar ervaring is Livo een klassespeler op vlak van productie en plaatsing van binnendeuren. Livo is een dynamisch bedrijf dat blijft investeren in ontwikkeling. Ons machinepark is uitgerust met uiterst moderne en geautomatiseerde  machines. We beschikken over een ultramoderne lakstraat. Alle deuren worden er afgewerkt met milieuvriendelijke lakken en vernissen op waterbasis. Het eindresultaat is een prachtig afgewerkte deur.

Livo’s troeven:

 • Uniek en uitgebreid assortiment
 • Volledig geautomatiseerde lakstraat
 • Milieuvriendelijke lakken op waterbasis
 • Tal van afwerkingsmogelijkheden
 • Maatwerk is kwaliteitswerk
 • Prachtige toonzaal met meer dan 200 binnendeuren
 • Gratis vrijblijvende offerte
 • Eigen plaatsingsdienst

De nieuwste technologie voor het lakken van binnendeuren

De stijlvolle binnendeuren van Livo worden gelakt met watergedragen UV-lakken. Bij het ontwikkelen van dit procedé dacht Livo “milieu”. Watergedragen UV-lakken bevatten immers geen organische oplosmiddelen, er is dus geen uitstoot van schadelijke stoffen. De volledig geautomatiseerde lakstraat van Livo kan worden gereinigd met water en de over-spray kan worden hergebruikt. Het werken met deze watergedragen UV-lakken betekent ook een veiliger en mensvriendelijker werkomgeving. De kans op huidirritaties en  allergieën is immers sterk verminderd.

UV-uithardende coatings zijn belangrijk vanwege hun uitstekende chemische resistentie en snelle uitharding tijden. Het ecologische aspect van het formuleren van oplosmiddelvrije lakken met deze technologie is gunstig. De wetgeving voor de uitstoot van organische oplosmiddelen wordt immers steeds strenger.

UV-uithardende systemen voldoen aan veel van de algemene eisen van de coatings van hout, waaronder de volgende:

 • Uitstekende reactiviteitskenmerken (> 10 m/min/1 Hg lamp)
 • Hoge chemische bestendigheid (DIN 68861, in ieder geval deel 1B)
 • Voldoende flexibiliteit
 • Lage vergeling effecten (ook een goede weerbestendigheid voor buitentoepassingen)
 • Vroege en goede schuurbaarheid
 • Goede stapelbaarheid
 • Goede slijtvastheid
 • Verschillende soorten glans
 • Eenvoudige reparatie van reeds gelakte oppervlakken
 • Koude controle stabiliteit

Het binnendeuren aanbod

Eigentijdse en prachtig gelakte design binnendeuren

Livo biedt gelakte designdeuren aan met zowel een zeer eigentijds en modern als een landelijk designmotief. Livo beschikt immers over een uitgebreid gamma designmotieven. Voor wie echter een eigen lijnmotief in zijn of haar binnendeur wil zien, frezen we met onze geautomatiseerde CNC-freesmachines het gewenste design.

Een uitgebreide keuze aan gefineerde eiken designdeuren

Livo heeft een zeer uitgebreid assortiment fineerdeuren, geschikt voor zowel woning- als utiliteitsbouw. De houtsoort waarmee een fineerdeur wordt bedekt, bepaalt het karakter van de deur. Maar ook de richting waarin het fineer is aangebracht biedt verschillende mogelijkheden.

Blokdeuren, de nieuwste trend

Bij blokdeuren worden deur en kader zo geplaatst dat er als het ware één wand wordt gecreëerd. De deur wordt dan samen met de muur in dezelfde kleur afgewerkt. Op die manier loopt de deur naadloos over in de wand.

Pivoterende deuren

Pivoterende deuren is een type binnendeuren zonder zichtbare omlijsting. Pivoterende deuren geven een hoog niveau van gebruiksgemak. Pivoterende deuren vertonen geen zichtbaren scharnieren. Daardoor geven ze een strak en sereen aspect aan je interieur. Pivoterende deuren kunnen perfect gebruikt worden in een grote hal of als doorgang naar bijvoorbeeld de keuken. Pivoterende binnendeuren worden voornamelijk geplaatst daar waar een open doorgang perfect mogelijk had geweest.

Retrodeuren

Livo biedt een zeer uitgebreid gamma retrodeuren aan. Retrodeuren worden ook wel cottage deuren genoemd. Het zijn de typische deuren voor de landelijke stijl of pastoriestijl. Retrodeuren worden standaard aangeboden in de kleuren wit RAL 9010 of gebroken wit RAL 9001. Daarnaast zijn echter alle andere kleuren mogelijk. Livo is immers dé specialist in het lakken van binnendeuren.

Moderne stijldeuren

Moderne stijldeuren bestaan uit massief of fineer hout. Ze zijn gekenmerkt door de bleke tinten: opghelderd mat, cerusé, grijs gebeitst…

Branddeuren: brandwerend en toch stijlvol

De brandwerende binnendeuren van Livo bestaan in verschillende uitvoeringen: van plamuurdeuren over formicadeuren, van fineer tot gelakte designdeuren.  Zo heeft u bij Livo altijd de brandwerende binnendeur die past bij uw interieur.

Verfdeuren

Uiteraard biedt Livo de standaard verfdeur, ook wel plamuurdeur of te verven deur genoemd, aan. De binnenkern bestaat uit een honingraat (celrooster) of een tubespaan (spaanplaat met luchtkanalen). De omkasting kan bestaan uit MDF groen, MDF grundier of multiplex.  De omlijsting bestaat ofwel uit 7 cm trapezium MDF grundier of uit 7 cm massief verfkwaliteit.

Budgetvriendelijke Projectdeuren

De vertrouwde verfdeur (met holle of volle kern) is niet langer meer de enige projectdeur! Livo heeft haar gamma projectdeuren uitgebreid met afgewerkte lakdeuren. Deze deuren worden gelakt in witte kleur en aangeboden tegen budgetvriendelijke prijzen.

Glazen binnendeuren

U kan bij Livo terecht voor alle soorten glazen binnendeuren. In de showroom kan u ideeën opdoen op basis van de opgestelde toonzaalmodellen, onze documentatie of een uitvoering bespreken volgens uw eigen ontwerp.